Tweestryd

Waaghalzen, snelheidsduivels en avonturiers opgelet: beleef een sensationele rit door de oude mijn Tweestryd in Serenga! Stap samen met je vrienden, je opa, je moeder of je broertje in één van de twee mijnkarren en laat jezelf naar een duizelingwekkende hoogte van 20 meter brengen. Scheer rakelings lang elkaar heen in een bloedstollende race. Gewonnen? Geweldig: je hebt geld verdiend voor een goed doel!

Voeg toe aan expeditie

Unieke achtbaan

Tweestryd is de eerste duellerende familie boomerang achtbaan van Nederland en uniek in zijn soort. Het is zelfs de langste ter wereld. Halverwege de rit schieten de mijnkarren omhoog en komen vlak voor het einde van de baan tot stilstand. Een kort, angstig moment, je maag zakt in je buik en dan… dan vallen de mijnkarren terug. Je racet weer door de oude mijn, maar nu achteruit! Dezelfde route eerst voorwaarts en daarna achterwaarts. Daar dankt Tweestryd de titel ‘boomerang achtbaan’ aan. 

Geschiedenis Tweestryd

Denk maar niet dat Tweestryd zomaar een attractie is… Vroeger werden aan de rand van Serenga nog steenkolen uit de grond gehaald. Dat leverde bakken met geld op. Tenminste, voor de rijke steenkoolbazen. De gewone bevolking had vooral last van de mijn. Hij vervuilde de lucht, maakte de grond onvruchtbaar en vergiftigde het water.

De bewoners sloten tientallen jaren geleden de mijn en redden zo de natuur. Er is hard aan de oude mijn gewerkt, zodat het nu een plek is waar reizigers en avonturiers zoals jij een spectaculaire ontdekkingstocht kunnen maken. Dus verzamel al je moed, zodat je de verlaten mijn kunt binnenstappen voor een onvergetelijke, onderlinge strijd. Wie weet win jij geld voor echt natuurbeschermingsdoel. Welkom in de mijn! Een mijn met een missie.

Mijn met een missie

Met jouw race steun je één van de twee goede doelen van ActionAid.

Rode mijnkar - Duurzame landbouw
Stap je in de rode mijnkar dan help je dorpsbewoners rond de mijnen om hun oogst en inkomen te vergroten.

Blauwe mijnkar – Eerlijke mijnbouw
Stap je in de blauwe mijnkar dan help je dorpsbewoners rond de mijnen om mens en milieu gezond te houden.

Het goede doel van de kar die aan het eind van het jaar het vaakst gewonnen heeft, krijgt namens de stichting WILDLANDS Natuur- en Educatiefonds een mooi geldbedrag gesponsord.

Toegankelijkheid

Tweestryd is een echte familie achtbaan. Stap samen met je vrienden, opa, je moeder of je broertje in de achtbaan. Wie kiest voor de rode mijnkar en wie voor de blauwe? Ga met elkaar de strijd aan door de oude mijn!

- Voor deze attractie moet je minstens 95 cm groot zijn
- Gasten kleiner dan 120 cm moeten begeleid worden door een volwassene
- Voor deze attractie mag je niet langer dan 205 cm zijn
- Tweestryd is toegankelijk voor rolstoelgebruikers die zelf, zonder hulp, vanuit de rolstoel in de mijnkar kunnen stappen

Veiligheidsvoorschriften

 

Tickets bestellen