Olifantenwissel in WILDLANDS

Vanuit het EEP (European Endangered Species Programme - fokprogramma's voor bedreigde diersoorten) is besloten dat olifantenstier Mekong moest verhuizen naar een dierenpark in Rapperswil in Zwitserland. Het was de bedoeling dat Mekong het jongste vrouwtje (Swe Zin) in de familiegroep van WILDLANDS zou gaan dekken. Hij heeft echter in al die jaren geen enkele interesse in haar getoond. 

In april 2020 werd de verhuizing van olifantenstier Mekong i.v.m de coronamaatregelen tot nader order uitgesteld. Uiteindelijk is Mekong in mei 2020 verhuisd naar Zwitserland. Hij was al vertrokken voor de heropening van WILDLANDS na de tijdelijke sluiting i.v.m. de coronapendemie op maandag 25 mei 2020. Bezoekers konden dus helaas niet nog één keer komen kijken naar deze bul. Daarom is een speciaal WILDLANDS Backstage Journaal helemaal in het teken van deze mega-verhuizing gezet. 

Op 20 mei is de 22-jarige olifantenstier Timber succesvol vanuit Diergaarde Blijdorp Rotterdam verhuisd naar WILDLANDS. De megaverhuizing is goed verlopen. De 6100 kg wegende olifant ging in Rotterdam zonder problemen de transportkist in. De rit naar Emmen verliep vlot en in WILDLANDS liep de mannetjesolifant al vrij snel de stal in om kennis te maken met zijn nieuwe verblijf.