Tickets bestellen

Oplettende roofdiertjes

De overlevingsstrategie van stokstaartjes is simpel: OPLETTEN! Ze leven in open terreinen, waar elk moment een roofvogel kan toeslaan. In WILDLANDS leven de stokstaartjes in een verlaten termietenheuvel. Bovenop de heuvel staat het stokstaartje dat wachtdienst heeft. Hij overziet de hele savanne. Signaleert hij onraad, dan zijn alle stokstaartjes als bij toverslag verdwenen in hun ondergrondse holen.

Voedsel

Insecten, schorpioenen, muizen en hagedissen

Leeftijd

12 jaar

Lengte

30 centimeter

Gezellig met zijn allen

Stokstaartjes leven in groepen van maximaal 30 dieren. Ze leven in holen en ondergrondse gangenstelsels die ze zelf uitgraven, inclusief aparte slaapkamers, kraamkamers en toiletten. Slechts één stel stokstaartjes krijgt jongen. Alle leden van de groep helpen met het grootbrengen van de jongen. Aan zo'n opvoeding valt niet te ontsnappen.

Giftig hapje

Op het menu van de stokstaartjes staan giftige schorpioenen en slangen. Door goed samen te werken kunnen ze de prooi snel overmeesteren en ontdoen van hun giftige delen. Stokstaartjes zijn niet immuun voor het gif, maar kunnen er beter tegen dan bijvoorbeeld mensen voor wie één beet al dodelijk kan zijn.

Vandaag in Serenga