Dreamnight at WILDLANDS

Bijna 4000 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun families genoten vrijdagavond van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen tijdens de twintigste editie van “Dreamnight at WILDLANDS”. Vele bedrijven en organisaties uit de regio als ook de medewerkers van WILDLANDS hebben zich belangeloos voor deze avond ingezet, zodat de kinderen zich onbezorgd een eregast in het park konden voelen.

Dreamnight is een jaarlijks terugkerend event en wordt al sinds 1996 georganiseerd door de Stichting Dreamnight at the Zoo. Het doel van de Dreamnights is om kinderen met een chronische ziekte of handicap en hun ouders en broertjes en/ of zusjes een onbezorgde VIP-avond te laten beleven in het park. Deze speciale gasten zijn vaak niet in de gelegenheid om dieren- of attractieparken te bezoeken. Het initiatief is in 1996 opgezet door Diergaarde Blijdorp Rotterdam en inmiddels doen bijna 300 parken over de hele wereld mee aan dit bijzondere evenement. Het (toen nog) Noorderdierenpark in Emmen sloot zich in 2002 aan bij het initiatief en sindsdien worden, met hulp van vele vrijwilligers en sponsoren, de kinderen en hun families op deze avond als VIPS behandeld in het park.

De toegangskaarten voor deze avond (die door de parken beschikbaar worden gesteld) worden uitsluitend via (kinder)ziekenhuizen, instituten voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en patiënten belangenverenigingen uitgegeven.  WILDLANDS werkt hiervoor samen met dertig ziekenhuizen en patiëntenorganisaties uit de regio, zoals o.a. het Scheper ziekenhuis, UMC Groningen, Cosis, Vereniging Kinderkanker Nederland, Diabeter Groningen en Stichting Downsyndroom. Op deze manier wordt het doel en het karakter van het evenement in stand gehouden en gaat de aandacht volledig uit naar de kinderen en gezinnen voor wie de avond bedoeld is. De editie van 2023 was de grootste editie ooit in WILDLANDS: bijna 4000 gasten werden in het zonnetje gezet.

Met medewerking van veel medewerkers die zich deze avond vrijwillig inzetten en in samenwerking met gemeente, hulpdiensten en sponsoren, is de Dreamnight ieder jaar weer een groot succes. Naast de dieren en attracties die WILDLANDS te bieden heeft, is er tijdens deze avond ook allerlei extra entertainment in de vorm van muziek, speciale presentaties en diverse andere activiteiten. Zo konden de gasten met hulp van brandweer Schoonebeek iemand nat spuiten, mochten zij in een ambulance- en politievoertuig kijken, waren er BN’ers, dansgroepen, werd er schminkt, was er live muziek, konden bezoekers speelvoer maken voor dieren, workshops volgen en uiteraard was er voor de VIPS en hun familie een erehaag bij vertrek.

Bekijk de aftermovie 2023 hier: