Elf extra wasberen in WILDLANDS

Stichting AAP verhuisde vandaag elf wasberen van haar opvanglocatie in Almere naar WILDLANDS. De wasberen zijn in Limburg gevangen, omdat ze als invasieve exoten bestreden worden. Om te voorkomen dat de dieren afgeschoten worden, ving stichting AAP ze tijdelijk op.

Die opvang kreeg begin vorig jaar veel steun van het publiek dat massaal een petitie tekende tegen afschotplannen van de provincie Limburg. De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland en daarom voelde de provincie zich genoodzaakt ze af te schieten, mede doordat er geen opvangmogelijkheden waren. Maar Stichting AAP vond de kogel absoluut geen goede oplossing en startte een petitie. De wasberen moesten gevangen worden, niet afgeschoten. Die petitie is ondertussen door tienduizenden mensen ondertekend.

Door de dieren te verhuizen naar Emmen, creëert de stichting ruimte om vanaf september weer nieuwe dieren op te kunnen vangen. In WILDLANDS komen de elf bij de huidige groep van tien wasberen en zes stinkdieren in Raccoon Creek. Dit weekend krijgt de groep nieuwelingen wel de tijd om achter de schermen even aan hun nieuwe omgeving te wennen en volgende week mogen ze kennismaken met hun nieuwe buitenverblijf!