Giraf Polepole viert eerste verjaardag in WILDLANDS

Giraffemerrie Polepole in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is op woensdag 11 mei precies één jaar oud. En dat is vanmorgen op stal gevierd. De merrie is het tweede girafje wat in WILDLANDS werd geboren en het eerste jong van giraffemerrie Ayana en -hengst Bakari. Inmiddels heeft ze ook al twee halfzusjes (van dezelfde vader, maar met andere moeders).

Het verhaal van Polepole is een bijzondere. Haar naam is Swahili voor ‘rustig aan’. Die naam is toepasselijk, want de eerste 15 dagen na haar geboorte moesten de dierverzorgers en dierenarts alles uit de kast halen om de jonge merrie te laten drinken. Moeder liet, waarschijnlijk door onervarenheid, Polepole namelijk niet bij haar drinken. Daarom kreeg ze in het begin elke vier uur de fles van de verzorgers. In eerste instantie leek Polepole niet goed te snappen wat zij moest doen met de aangeboden fles. Ze deed het dus echt rustig aan. 

Inmiddels is ze dus een jaar oud, loopt ze dagelijks met de rest van de kudde buiten en krijgt ze, na een periode van afbouwen, ook al ruim drie maanden geen fles meer. Polepole is op dit moment ruim 2,5 meter lang en weegt rond de 300 kg.

Kijk hier de video die dierverzorger Vincent van haar eerste verjaardag maakte: