Giraffemerrie geboren in WILDLANDS

Op dinsdag 30 augustus rond 15.00 uur is in de giraffenstal van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een giraf geboren. De bevalling begon eerder die middag al, toen de hele kudde nog op de savanne liep. Voor de veiligheid is de groep op stal gezet met de aanstaande moeder apart, om zo in alle rust te kunnen bevallen. Een uur na de geboorte stond de ‘kleine’ giraf, nog wel ietwat wankel, al op de poten.

Inmiddels heeft de dierenarts het jong gecheckt. Het is een gezonde merrie en zij heeft de naam Nadira gekregen: dit is Swahili voor ‘bijzonder’. Nadira is het tweede jong van moeder Ayana en giraffenhengst Bakari. Hun eerste jong is de vorig jaar in mei geboren merrie Polepole. Zij werd toen direct verstoten door haar moeder en werd met de fles door verzorgers grootgebracht. Daarom was deze tweede bevalling extra spannend.

Maar giraffemoeder Ayana vertoonde direct na de geboorte heel ander gedrag: zij likte de pasgeboren Nadira schoon en vrij snel nadat het jong in de benen was gekomen, stond zij het toe te drinken. Ook de eerste nacht zijn ze goed doorgekomen. De komende tijd verblijven de jonge giraf, moeder en wat tantes nog wel achter de schermen. Zo kunnen ze goed aan elkaar wennen en aansterken na de bevalling. In totaal bestaat de giraffenkudde in WILDLANDS nu uit tien dieren.

Dierverzorger Harmen legt uit: