Hangar in Zuid-Afrika gebouwd dankzij hulp WNEF

Save the Rhino International is een organisatie die zich vooral richt op het tegengaan van stroperij en de bescherming van alle vijf neushoornsoorten, waaronder de ernstig bedreigde zwarte neushoorn. Het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds geeft financiële steun aan uMkhuze Game Reserve in Zuid-Afrika, welke gekoppeld is aan het WILDLANDS dier-adoptieprogramma in Serenga. Vanuit Zuid-Afrika heeft WILDLANDS een update gekregen over hetgeen uMkhuze Game Reserve met de donatie van het WNEF heeft gedaan.

Kort samengevat; de hangar voor het surveillancevliegtuig is klaar, diverse materialen (zoals verrekijkers en drones) worden inmiddels gebruikt door de rangers en de eerste van twee personen is begonnen met het behalen van zijn vliegbrevet. Maar nog mooier nieuws; ondanks de hoge druk qua stroperij en meerdere ‘pogingen’ is er, mede dankzij de donatie vanuit het WNEF, nu al een jaar lang geen neushoorn meer gestroopt in het uMkhuze Game Reserve!

Het is algemeen bekend dat het erg slecht gaat met neushoorns in het wild. Eduard Goosen, de Conservation Manager van het uMkhuze Game Reserve is ontzettend dankbaar voor de hulp van WILDLANDS: “Ik denk niet dat jullie de waarde van deze donatie voor ons als organisatie volledig kunnen begrijpen. De aanschaf van een klein hulpstuk, zoals een verrekijker, helpt niet alleen bij de bescherming van neushoorns, maar heeft grote impact op de algehele natuurbescherming. Dank jullie wel!”

Het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds staat als stichting los het dierenpark, met als doel educatie, onderzoek en conservatie gericht op biodiversiteit te ondersteunen. Al het geld voor deze stichting wordt geworven vanuit giften en donaties, subsidies en sponsorbijdragen, erfstellingen/ legaten of op andere wijze. Het WNEF heeft geen winstoogmerk. Save the Rhino International is een, in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde, liefdadigheidsinstelling. Op het park wordt het werk van deze organisatie onder de aandacht gebracht in het Kifaru Ranger Station. Kifaru is Swahili voor neushoorn.

Bijdragen aan deze of één van de andere goede doelen die het WNEF steunt? En tegelijkertijd een dier in Serenga, Jungola of Nortica adopteren én bijdragen aan het onderhoud en de bouw van dierverblijven, voedselverrijking en educatie in WILDLANDS? Kijk dan eens op https://www.wildlands.nl/adopteereendier