Hoogste punt (ver)bouw bereikt

Met het plaatsen van het weerstation op de nieuwe ijskiosk is officieel het hoogste punt in de (ver)bouw op het Kompasplein in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen bereikt. De afgelopen maanden is dit hele gebied, net na de entree van het dierenpark, hard aangepakt en ondergaat het een complete metamorfose.

Het weerstation is 12 meter hoog en staat symbool voor het thema van Nortica; onderzoek naar de natuur. De toren is niet nieuw. Hij stond tot eind maart op een bijgebouw van de 4D-attractie in dit gebied. Nu is het weerstation volledig opgeknapt en herplaatst op de pas gebouwde ijskiosk. Hiermee is de toegang tot Nortica al eerder zichtbaar op het entreeplein. Het behalen van het hoogste punt wordt morgenmiddag met de bouwvakkers gevierd. 

(tekst loopt door onder de video)

 

Het plein wordt door de verbeteringen een logische en gethematiseerde entree naar de drie themagebieden, die zo kenmerkend zijn voor het dierenpark. Daarnaast zorgt deze aanpassing van het plein voor vergroening. De bouw vindt plaats in delen, zodat gasten er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Ook de oplevering zal in drie fases plaatsvinden. Voor Hemelvaart wordt deze ijskiosk en de nieuwe terrassen bij de entree van Serenga en van restaurant Travellers’ Taste, in gebruik genomen. Het grootste project is het Jungola deel; het deel waar ook de dieren aan het entreeplein worden toegevoegd.  De verwachting is dat deze eind juli kaal is opgeleverd, waarna bezoekers de thematiseurs aan het werk kunnen zien. In het najaar zal het gehele plein officieel heropend worden.

Aan het eind van het jaar worden er bij en entree naar Nortica ook nog speelgelegenheden voor kinderen geplaatst.