IJsbeerdag in WILDLANDS

International Polar Bear Day, elk jaar op 27 februari, is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de ijsbeer én zijn leefgebied. Voor bezoekers van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, wordt een dag later - op woensdagmiddag 28 februari -  IJsbeerdag in WILDLANDS georganiseerd; een middag vol plezier en leerzame activiteiten.

Op woensdag 28 februari 2024 kunnen bezoekers vanaf 13.00 uur terecht bij het zogeheten poolstation in het Nortica-deel van het dierenpark. Dan vindt daar de aftrap van dit middagevenement plaats, met een belangrijke rol voor de drie in WILDLANDS levende ijsberen. Om deel te nemen aan IJsbeerdag in WILDLANDS dienen bezoekers een geldig ticket voor WILDLANDS te hebben. Er hoeft niet extra betaald te worden om IJsbeerdag bij te wonen. Abonnementhouders hebben gratis toegang tot het middagevenement bij het poolstation. Tickets koop je via deze link

(tekst loopt door onder de foto)

Tijdens deze middag kunnen kinderen zich laten schminken, is er een XL-presentatie over de ijsberen, zijn er proefjes te doen, kan men op de foto met een levensgrote ijsbeer, kan men meer leren over deze diersoort én worden er loten verkocht, waarbij de te winnen hoofdprijs “IJsbeerverzorger voor een dag” is.  Deze loten* zijn alleen tijdens de IJsbeerdag in WILDLANDS op 28 februari te koop en alleen in het park bij het poolstation te verkrijgen. De hoofdprijs is alleen te verzilveren op 15 juli 2024: non-profit organisatie Polar Bears International (PBI) heeft deze dag uitgeroepen tot Arctische Zee-ijsdag (Arctic Sea Ice Day), om aandacht te vragen voor het smelten van het zee-ijs door klimaatverandering.

De opbrengst van de loterij gaat geheel naar het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF). Het WNEF werkt sinds 2021 samen met Polar Bears International. Eind 2023 werd deze samenwerking verder uitgebreid, waardoor WILDLANDS ook een officieel Arctic Ambassador Center is geworden.

*) Speel bewust 18+. Bij winst voor een minderjarige zal een volwassene mee moeten tijdens het meewerken met de ijsbeerverzorgers. Wettelijk gezien heeft de volwassene gewonnen.