Kathaaien in Nortica Aquarium WILDLANDS

Sinds dinsdag 9 november is er een derde haaiensoort te bekijken in het Nortica Aquarium in WILDLANDS. Naast de al aanwezige gevlekte gladde haai en de hondshaaien, huisvest het aquarium nu ook kathaaien.

De kathaaien zijn afkomstig uit het Arsenaal te Vlissingen. Dit aquarium is definitief gesloten en de diverse vissensoorten zijn nu door WILDLANDS opgevangen. Kathaaien komen ook voor in de Noordzee en lijken veel op hondshaaien. Het verschil in beide haaiensoorten zit ‘m vooral in de grootte van de vlekken op het lijf. Naast de kathaaien zijn er meer vissoorten uit Vlissingen toegevoegd aan het in het voorjaar geopende Nortica Aquarium. Denk daarbij aan een rode poon, tarbot, zeenaalden, Noordzeekrabben en anemonen.

Het Nortica Aquarium komt uit de koker van de WILDLANDS Kinderraad van Advies; zij gaven collectief aan een gebied te missen met roggen en haaien. Beide soorten vind je nu onder andere in Nortica, maar denk ook eens aan de puitaal (Zoarces viviparus), de gewone zeedonderpad (Myoxocephalus scorpius) of de diklipharders (Chelon labrosus).

In het biologielokaal ernaast kunnen basisscholen de interactieve workshop Arctic Sciene boeken. Tijdens de workshop onderzoeken de leerlingen de gevolgen van klimaatverandering op dieren en de natuur. Daarnaast is de ruimte ook ingericht als multifunctionele vergaderruimte met alle moderne faciliteiten.