Kinderraad WILDLANDS opent VR Experience rondom (ver)bouw entreeplein

De Kinderraad van Advies van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft vanmorgen als eerste een kijkje kunnen nemen in het nieuwe apenverblijf op het verbouwde entreeplein. Dit deden zij virtueel bij de VR Experience. De bouw van het apenverblijf is onderdeel van een totale metamorfose van het voormalig Kompasplein net na de entree van het dierenpark. Al eerder werd een nieuwe ijskiosk geopend en kregen de terrassen een groene update. In het najaar, als het apenverblijf ook opengaat voor publiek, is de hele verbouwing afgerond.

Sinds januari is WILDLANDS bezig met een complete verbouwing van het plein, net na de entree van het dierenpark. Dit plein moet meer dierentuingevoel met meer groen en gezelligheid gaan uitstralen. De bouwvakkers zijn inmiddels weg en hebben een kale bouw opgeleverd. Een groep decorateurs neemt het stokje over en zal de komende maanden het verblijf volledig als oude apenruïne thematiseren. Ter overbrugging neemt WILDLANDS de bezoekers al mee in het nieuwe onderkomen voor de keizertamarins, gouden leeuwapen en witgezichtsaki’s met deze virtuele rondleiding. Naast de VR Experience, die het hele hoogseizoen blijft staan, komen bezoekers ook bijzondere paspoortborden met informatie over de decorateurs tegen én kunnen zij een quiz doen over de bouw. Op dierendag, 4 oktober, staat de officiële opening van het nu nog naamloze plein gepland.

Screenshot uit de VR Experience (tekst loopt door onder de afbeelding)

“Een beetje misselijk, maar supermooi om het apenverblijf al te zien”, aldus de negenjarige Daimyan van der Beek uit de Kinderraad, terwijl hij de speciale VR-bril afzet. “Het wordt een prachtig gebied en de waterval deed het zelfs al!” Virtual reality is een nieuwe technologie, waar nog niet iedereen bekend mee is en de één ook iets gevoeliger op reageert dan een ander. Daimyan: “Door de speciale bril op te doen, is het net alsof je middenin het nieuwe verblijf staat. En je kunt alle kanten opkijken. Heel gaaf!”

Screenshots uit de VR Experience