Leeuwenwelpen

Voor het eerst naar buiten!

Zaterdag 30 maart mochten Zuna en Kimani voor het eerst met de rest van de troep naar buiten. Bekijk hieronder de beelden:
 
 
Afrikaanse leeuwenwelpen komen na een draagtijd van 110 dagen ter wereld. De eerste dagen hebben de welpen hun ogen nog gesloten. Ze zijn dan kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder die zich daarom afzondert op een veilige plaats. De moeder en welpjes blijven de eerste weken nog in deze kraamkamer en zullen de Leeuwenberg nog niet direct gaan ontdekken. Bezoekers kunnen de welpen daarom nog niet in het echt bekijken.
 
Beide leeuwenwelpen zijn vrouwtjes en heten Zuna en Kimani. De Kinderraad van Advies heeft één van de namen gekozen. De andere naam is gekozen middels een poll op Facebook door de volgers van WILDLANDS. 
 
DE LEEUWEN VAN WILDLANDS:
 
Naam Leeuw
Panthera leo
Leefgebied Afrika/ India
Leefomgeving Savanne
Voedsel (Hoef)dieren
Gewicht Vrouwtjes gemiddeld 125 kilo
Mannetjes gemiddeld 190 kilo
Leeftijd 14 jaar
Voortplanting Gemiddeld 3 welpen per worp
 
De leeuw is de enige katachtige die een sociale leefwijze heeft. Hij leeft in groepen die bestaan uit een of twee volwassen mannetjes, gemiddeld vijf volwassen vrouwtjes en hun jongen. Een troep leeuwen kan soms wel bestaan uit dertig dieren. Als dieren van een zelfde groep elkaar tegenkomen, volgt een ritueel van kopjes geven en likken. Vreemde leeuwen, zowel mannetjes als vrouwtjes, worden uit de buurt van de eigen troep geweerd. Leeuwinnen blijven hun hele leven bij dezelfde troep, mannetjes meestal niet meer dan een jaar of drie. De mannetjes die niet bij een troep horen, zwerven alleen of samen met andere mannetjes, meestal broers, rond.
 
OVER LEEUWENWELPJES: