Leren tussen de leeuwen en olifanten

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en onderwijsinstelling Terra werken al sinds 2015 samen aan het traject TerraStart, waarbij jaarlijks circa 10 deelnemers opgeleid worden tot Assistent Hovenier en begeleid worden naar betaald werk.

De leerlingen worden puur geschoold om hovenier te worden. Ze krijgen bijvoorbeeld les in plantenkennis en gereedschapsonderhoud en volgen praktijklessen. De opleiding duurt één jaar. Tijdens dit jaar is er één dag per week les. De lessen worden gegeven in WILDLANDS. De doelgroep voor dit traject zijn mensen vanaf 16 jaar die om diverse redenen niet mee participeren in het reguliere mbo. De deelnemers komen onder meer vanuit gemeenten, het UWV, het speciaal onderwijs en de praktijkschool. Na een afgerond traject heeft de deelnemer een erkend vakdiploma, VCA certificaat en een certificaat bosmaaien.

Ook in januari 2023 start er weer een leerjaar. Hiervoor kunnen mensen zich nog aanmelden. Interesse? Aanmelden kan (bij voorkeur) voor 21 december aanstaande via info@terrastart.nl