Metamorfose Dogondorp compleet

Met de intrek van de konijnen (begin juni) en de vinkduiven (sinds vorige week) in het Dogondorp is de metamorfose van dit gebied afgerond.

De Afrikaanse kinderboerderij, net na de ingang van Serenga, onderging sinds april dit jaar een metamorfose. Het gebied is voor bezoekers veel levendiger geworden. Er zijn nu dus meer diersoorten te zien, maar er is ook extra groen en thematisering aangebracht. Een verbetering van het dierenwelzijn is voor de dwergezels; zij hebben nu een groter en afgesloten leefgebied in het Dogondorp.

Konijnen uit de opvang van Stichting Flappus 

De groep van tien konijnen komen allemaal van Stichting Flappus Zwolle en hebben nu in WILDLANDS een mooi nieuw thuis gevonden. Zij trekken vooral de aandacht van het jongere publiek in het park, die de dieren helemaal leuk vinden. De vinkduiven moeten nog wel een paar weken binnen blijven, zodat ze kunnen wennen aan hun verblijf. Daarna mogen ze vrij rondvliegen. De vinkduif is een bijzonder sierduivenras dat oorspronkelijk uit Kroatië komt en herkenbaar is aan het kuifje achterop de kop.