Nortica Hafên op de schop

Nortica Hafên, het gebied waar de zeeleeuwen en de pelsrobben leven, gaat op de schop. Het eerste deel van Nortica krijgt daarmee een fikse upgrade. De zichtbaarheid van de dieren krijgt een impuls en met name het theater, waar de presentaties met de zeeleeuwen gegeven worden, krijgt een totale metamorfose. Ook komt er een nieuw diersoort naar WILDLANDS…

Nortica Theater voor zeehonden
Een oude bekende van WILDLANDS keert komend voorjaar terug: de zeehond. Zij gaan in het gebied leven dat nu gebruikt wordt voor de dierpresentaties. Als er geen presentatie gegeven wordt, is het Nortica Theater gesloten. Na de verbouwing gaat de hoofdroute dwars door het theater. Het Scandinavische haventhema wordt hier volledig doorgetrokken met grote boeien, visnetten en een houten steiger. De hoofdroute loopt nu nog achter het verblijf langs. Dat wordt een avontuurlijke route met veel groen. 

Zelfde leefgebied, beter zichtbaar
De zeeleeuwen in WILDLANDS bevinden zich graag in het water. Een deel van het water loopt onder de grote brug. WILDLANDS gaat deze brug – de hoofdroute – halveren, zodat er meer water zichtbaar is. Bezoekers kunnen de dieren dus op meer plekken zien zwemmen. Als zeeleeuwen rusten, doen ze dit graag op een platte ondergrond. De rotsen in het gebied zijn natuurlijk niet plat. Daarom komen er twee pontons in het water. Dat zijn een soort vlotten waarop de dieren makkelijk kunnen klimmen en graag rusten. Zo krijgt Nortica meer rustplekken voor de dieren en betere zichtbaarheid voor de bezoeker.