Pelsrobman overleden in WILDLANDS

Helaas heeft WILDLANDS Emmen op donderdag 14 december de 20-jarige pelsrobman Gonzo moeten laten inslapen. Testen van de dierenarts van het park wezen uit dat er problemen met zijn gezondheid waren. Om ernstig lijden bij de enige mannelijke pelsrob in WILDLANDS te voorkomen is besloten hem te euthanaseren. Het dier is na zijn overlijden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht voor sectie. Uiteraard heeft deze gebeurtenis veel impact binnen het team van dierverzorgers in WILDLANDS.

Het zeezoogdier kwam in februari 2019 naar Emmen, waar hij van de verzorgers vrij snel de bijnaam Gijs kreeg; naar het welbekende figuur 'Holle Bolle Gijs'. Pelsrobmannen eten namelijk vlak voor het paarseizoen heel veel en slaan dan alle vetten uit de vis op. Zo komen ze in een aantal maanden wel 70-80 kilo aan. Gonzo woog op zijn zwaarst bijna 180 kilo. In Nortica, waar het leefgebied van de pelsrobben zich bevindt, was het dier dan ook een opvallende verschijning. De mannelijke pelsrob is in WILDLANDS één keer vader geworden: helaas werd deze pup in het voorjaar van 2022 dood geboren.

Niet alleen de bezoekers, maar ook wij gaan het dier missen; de mooie glijpartijen op zijn buik, hoe hij lekker lag te chillen op de rotsen en zelfs zijn stinkende geur.