Tweede vicuñavrouw in WILDLANDS gearriveerd

In de woestijn van Serenga in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen lopen nu twee vicuñavrouwen. Vanuit een dierenpark in Duitsland arriveerde een nieuwe dame. De twee zijn samen te zien in het leefgebied, de man staat de komende tijd achter de schermen. In de woestijn van Serenga leven de vicuña's samen met het koppel nandoes (loopvogels). 

In januari 2021 is de eerste van de vicuña's (Vicugna vicugna) als nieuwe diersoort in WILDLANDS gekomen. Niet lang na de aankomst van het eerste vrouwelijke exemplaar, arriveerde ook de man. Toen deze sierlijke dieren na hun verplichte quarantaine voor het eerst hun leefgebied in Serenga mochten ontdekken, werden zij welkom geheten door vier Peruaanse voetballers, die toen nog bij FC Emmen speelden. Het dier is namelijk te zien op de Peruaanse vlag.

Vicuña zijn de wilde voorouders van de als vee gehouden alpaca. Hun meest naaste verwant is de guanaco, die de wilde voorouder is van de eveneens als vee gehouden lama. Ze behoren, samen met de kameel en dromedaris, tot de kameelachtigen. De vicuña is de kleinste soort in deze familie.

In het wild leven zij in de Andes (Zuid-Amerika). Ze zijn erg goed aangepast aan barre leefomstandigheden.

Kijk meer via: