Tweede zebrahengst geboren in WILDLANDS

Op zaterdagochtend 19 augustus is er opnieuw een zebra geboren in WILDLANDS Emmen. Dat gebeurde opvallend genoeg vroeg in de ochtend; meestal bevallen zebra's 's nachts. Het is pas de tweede keer in Emmen dat er een zebraveulen overdag geboren wordt.

Het gaat goed met de zeer ervaren moeder Iris en het jong. Het is een hengst; hij heeft de naam Kinai gekregen. Zondag mocht hij meteen mee de savanne op. Een zebraveulen wordt na een dracht van 12 maanden geboren. Dit veulen zal 6 tot 12 maanden bij zijn moeder blijven om te zogen. Gelijk na de bevalling is een merrie alweer vruchtbaar en kan dan weer gedekt worden, maar meestal krijgen ze maar eens per 2 jaar een jong. Wanneer jonge mannetjes zelfstandig zijn, verlaten zij de harem en sluiten zich aan bij een vrijgezellengroep. Vrouwelijke zebra’s zijn na 2 á 3 jaar al geslachtsrijp, maar mannetjes moeten wachten tot ze 5 jaar oud zijn. Dan zijn ze oud genoeg om met de volwassen hengsten te concurreren.

Een week geleden werd er ook al een zebra geboren; een hengst die de naam Yaro heeft gekregen. Lees dat nieuwsbericht via deze link.