Vegan standaard in Momma's Restaurant

Sinds woensdag 5 april worden alle menu’s in Momma’s Restaurant (Serenga) in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen standaard vegan geserveerd. Uiteraard kunnen bezoekers van het park wel aangeven of ze het menu vlees/ kip of vis geserveerd willen, maar dat moet apart worden aangevinkt op de bestelzuil. Daarnaast zijn straks op het hele park alleen nog vegetarische saucijzenbroodjes verkrijgbaar; dit is een samenwerking van WILDLANDS met de Vegetarische Slager.

In WILDLANDS vind je vier grote restaurants en negen kiosken, met diverse soorten etenswaren en drankjes. Qua verkoop staat het kopje koffie met stip op één, al snel gevolgd door ijs en ‘de vette hap’. Toch wordt de vraag naar gezonde en gevarieerde voeding steeds groter, merkt ook Richard Dekkers, horecamanager van WILDLANDS. “De afgelopen jaren merken we een duidelijke verschuiving bij onze bezoekers. Zij vragen ook meer om gezonde voeding. En daar spelen we op in.” WILDLANDS kan de ommezwaai naar gezond eten en drinken aanmoedigen en doet dat in het restaurant in Serenga op deze manier. “Maar we hoeven onze gasten niet op te voeden,” zegt de horecamanager. “Het is belangrijk om te blijven beseffen dat de bezoekers nog altijd zelf de beslissing nemen. Voor gezond én voor ongezond.” Met de wijziging in Momma's Restaurant wil WILDLANDS veganistisch eten promoten, zonder de opties voor de bezoekers in te perken.

En omdat de menu’s bij Momma’s Restaurant en het aanbod in horeca op het gehele park aangepast werd, zijn er over het hele park nu 36 schermen opgehangen in diverse horecalocaties met zogeheten digitale signing. Door het digitaal te maken, wordt het doen van een eventuele aanpassing van het menu in de toekomst makkelijker. De ICT-afdeling van WILDLANDS heeft zelf de software voor deze schermen geschreven. Op deze manier hoeven niet alle schermen apart te worden aangepast, maar is het één gekoppeld systeem geworden.