WILDLANDS deelnemer van Gezond Uit

WILDLANDS is één van de tien dagattracties die werk gaan maken van een gezonder voedingsaanbod voor bezoekers. Hiervoor heeft het park de ambitie van Gezond Uit van JOGG ondertekend. Met dit initiatief werkt JOGG samen met de dagattracties om bezoekers tijdens een dagje uit te stimuleren tot een gezondere keuze van eten en drinken. Dit is één van de manieren waarmee zij invulling geven aan het Nationaal Preventieakkoord.

Naast WILDLANDS hebben ook Attractiepark Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, CORPUS, De Efteling, GaiaZOO, Koninklijke Burgers' Zoo, NEMO Science Museum, Ouwehands Dierenpark en Walibi Holland de Ambitie van Gezond Uit ondertekend. Ook enkele andere dagattracties hebben al toegezegd te willen ondertekenen. Met het ondertekenen van de Ambitie committeren de dagattracties zich toe te werken naar een gezonder voedingsaanbod. De Richtlijn Gezondere Eetomgevingen van het Voedingscentrum is hiervoor de basis.

Gezond Uit is een onderdeel van JOGG. Op de website www.gezonduit.nl vinden de parken handvatten om met Gezond Uit aan de slag te gaan. Op de website kunnen zij terecht voor inspiratie om gezonde producten op een aantrekkelijke manier aan te bieden. In de praktijkvoorbeelden laten dagattracties zien hoe zij werken aan een gezonder aanbod, hoe zij omgaan met uitdagingen en welke oplossingen zij bedenken.

Bron: JOGG