WILDLANDS Foto van het Jaar 2019

2020 is al een eindje op weg en de jury van de WILDLANDS Foto van de Week-verkiezing is nu op zoek naar de Foto van het Jaar 2019. Alle winnaars van de maand zijn uitgebreid bekeken en de volgende twee foto’s maken nog kans op de titel:

"Wat is dit een mooie foto, gemaakt door Bertus Struik uit Emmen”, zegt jurylid Kristian Elders namens de Emmer Courant. "Deze prairiedog staat hier stokstijf in WILDLANDS en dat zorgt voor een sereen beeld. Het jonge dier lijkt wel te bidden en ook dat maakt deze foto uniek. Kijk eens naar het contrast tussen de prairiedog en de achtergrond. Op deze foto zien we niet heel veel kleuren, maar saai wordt de plaat er geenszins van. De waan van de dag is voor even weg als je naar deze foto kijkt. Rustgevend toch? Ik vind deze nominatie voor de Foto van het Jaar 2019 dan ook volkomen terecht."

Jurylid Hanneke Wijshake van WILDLANDS kiest voor de foto van Henk-Jan Hoiting, ook uit Emmen: “Deze liefdevolle foto van de leeuwenkoning met zijn twee dochters Zuna en Kimani is het beeld van WILDLANDS van het afgelopen jaar: ze zijn geboren in januari 2019 en alle bezoekers hebben ze in dit jaar zien opgroeien van welp tot kleine leeuwinnen. Ik kon niet anders dan deze foto nomineren voor de Foto van het Jaar 2019.”

Stemmen op jouw favoriet kan op de poll op de WILDLANDS-Facebookpagina. Stemmen kan tot en met 31 januari 2020. De winnaar wint een jaarabonnement voor WILDLANDS.