WILDLANDS genomineerd voor award Rookvrije Generatie

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is één van de genomineerden van de Rookvrije Generatie Awards.

De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Samen hebben de drie gezondheidsfondsen het doel om ervoor te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Dat lukt alleen als velen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij gemaakt worden. Omdat WILDLANDS het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan een Rookvrije Generatie is het park door de gemeente Emmen aangemeld om kans te maken op een Award. Stemmen op WILDLANDS kan via deze link

WILDLANDS heeft op dit moment nog vijf rookplekken uit het zicht van publiek en heeft de ambitie om over enkele jaren geheel rookvrij te zijn. Halverwege 2020 is WILDLANDS aangesloten bij de lokale Alliantie Emmen Rookvrij. Dit is een groep van ca 35 enthousiaste organisaties en verenigingen die zich sterk maken voor een rookvrije generatie in Emmen. Het park is het boegbeeld voor al deze partners van de lokale Alliantie Emmen Rookvrij. Wanneer WILDLANDS deze Award wint zullen hiermee - indirect - ook de andere partners in het zonnetje worden gezet.

Kinderen zijn een belangrijke doelgroep van het park. Daarom wil WILDLANDS het goede voorbeeld geven voor deze generatie, maar ook voor de volwassenen. Bij de ambitie om voorop te lopen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid hoort voor WILDLANDS ook deze ambitie mbt het rookbeleid.

Je kunt stemmen t/m zondag 7 maart 2021. Per categorie is het mogelijk om 1 keer te stemmen. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt bepaald door de jury. Eind maart worden de Awards uitgereikt volgens de dan geldende coronamaatregelen.