WILDLANDS lanceert nieuwe ansichtkaarten-serie

Sinds vandaag is er in souvenirshop de Expeditie in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een nieuwe ansichtkaarten-serie te koop. Tekenares Nardja Kerkmeer uit Valthermond tekende tien WILDLANDS-dieren exact na van een foto. En het park drukte daar ansichtkaarten van.

Kerkmeer tekende de dieren speciaal voor WILDLANDS: “Ik gebruik een kroontjespen en Oost-Indische-inkt. Bij deze techniek krijg je door het zetten van streepjes en stipjes een heel foto-realistisch resultaat.” De serie van tien kaarten bevat verschillende dieren uit zowel Jungola, Nortica en Serenga. “Per kaart ben ik ongeveer 10 tot 15 uur bezig geweest. Afhankelijk van de moeilijkheid van het dier en de kleuren. Een ijsbeer is wit en daar was ik sneller mee klaar dan bijvoorbeeld de kaart met de neushoorn. Dat is een donker dier, waarbij de huid ook nog vol plooien en groeven zit,“ zegt Nardja Kerkmeer.

De tekenares was vanmorgen zelf aanwezig bij de onthulling van het kaartenrek met de nieuwe serie: “Ik sta hier vandaag heel erg blij. Ik ben zelf zo trots op deze serie! Ik hoop dat bezoekers van WILDLANDS veel kaartjes gaan kopen en wellicht breiden we in de toekomst uit met meer diersoorten en andere afbeeldingen.”

De kaartjes kosten een euro per stuk en zijn alleen verkrijgbaar in De Expeditie.