WNEF zet zich in voor wilde ijsberen

Stichting WNEF (het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds) ondersteunt Polar Bears International op de Noordpool. Dat maakte het park op Wereld IJsbeer Dag (27 februari) bekend. Polar Bears International is een non-profit organisatie en doet onderzoek naar ijsberen in het wild, het verdwijnen van zee-ijs (het leefgebied van deze dieren) én zij zetten zich in voor educatie van en samenwerking met de lokale bevolking.

Vooral het verdwijnen van het zee-ijs en daarmee de verkleining van het leef- en jachtgebied van de ijsberen, is een groot probleem. Met het geld van de donatie vanuit het WNEF kan Polar Bears International (wetenschappelijk) onderzoek blijven doen naar deze dieren. Ook steken zij veel tijd in het overbrengen van de boodschap voor het gemeenschappen in de regio.

Het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds staat als stichting los van het dierenpark, met als doel educatie, onderzoek en conservatie gericht op biodiversiteit te ondersteunen. Al het geld voor deze stichting wordt geworven vanuit giften en donaties, subsidies en sponsorbijdragen, erfstellingen/ legaten of op andere wijze. Het WNEF heeft geen winstoogmerk.

Op het park zal het werk van Polar Bears International onder de aandacht worden gebracht in het poolstation van Nortica, waar nu de vier jonge ijsberendames van WILDLANDS hun leefgebied hebben. Bovendien is dit goede doel aan de adoptiepakketten van Nortica gekoppeld!