Zeeleeuw WILDLANDS viert 25e verjaardag

Californische zeeleeuw Molly uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen viert vandaag, op woensdag 29 juni 2022, haar 25e verjaardag. Dit is voor deze diersoort een hoge leeftijd, gemiddeld worden Californische zeeleeuwen zo’n 15 jaar oud. Je kunt dus stellen dat Molly al hoogbejaard is, maar volgens dierverzorgster Erica van der Weide is ze voor haar hoge leeftijd nog wel in uitstekende conditie.

De Californische zeeleeuw is een middelgrote oorrobbensoort. Deze intelligente waterdieren maken graag acrobatische sprongen en zijn uitermate geschikt voor het leven in zee. Het slanke lichaam van dit zeezoogdier is perfect om diep in de oceaan te duiken op zoek naar smakelijke vissen en inktvissen. Ze hebben flippers die hen helpen zwemmen en een dikke laag blubber om ze warm te houden in de koude oceaan. En ze eten graag vis - heel veel vis! De andere zeeleeuwen uit de groep in WILDLANDS kun je vaak extra verwennen met een lekker visijsje, vooral met deze temperaturen. Maar Molly houdt daar niet van. En dus heeft ze voor haar verjaardag een extra portie van haar favoriete vissoorten, sprot en haring, gehad!

Molly is niet de alleroudste zeeleeuw ooit. Het leeftijdsrecord van een Californische zeeleeuw in gevangenschap staat op 31 jaar. 

Bekijk hier hoe Molly haar 25e verjaardag heeft gevierd: