Leeuwenman voor het eerst te zien in WILDLANDS

Op zaterdag 27 augustus zal de nieuwe mannetjesleeuw in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen voor het eerst voor het publiek te zien zijn. Hij gaat die dag voor het eerst met de leeuwinnen mee naar buiten. Vanaf dat moment is de 'koning der dieren' echt terug in het park. 

Begin augustus arriveerde de 12-jarige leeuwenman Jafar vanuit het Franse wildpark in Sigean. Nadat ie even een paar dagen mocht bijkomen, begon zijn introductieproces met de dierverzorgers én de vier leeuwinnen. Dierverzorgster Zoë Slaat legt in onderstaande WILDLANDS Backstage Journaal uit hoe dat proces is verlopen (tekst loopt door onder de video): 

 

Jafar is de opvolger van Dudley, de leeuwenman die eind maart is overleden. Voordat er een nieuwe man bij de overgebleven leeuwinnen kon komen, moest WILDLANDS eerst zeker weten dat er niet een vrouwtje drachtig was en er nakomelingen van de oude leeuwenman geboren gingen worden. Dit bleek niet het geval te zijn.

De nieuwe man heeft stapsgewijs kennisgemaakt met de leeuwinnen. Dat is allemaal rustig en veilig verlopen en dus is hij zaterdag 27 augustus voor het eerst op de Leeuwenberg te zien voor de bezoekers van het park.

 

Speciaal voor abonnementhouders van het park gaat Serenga een uur eerder open, om 9 uur al. Zo kunnen zij als eerste de 'nieuwe koning' aanschouwen. Aanmelden hiervoor is verplicht (vol= vol) en dat kan via https://www.wildlands.nl/jafar-ontmoeten

 

Lees meer over leeuwen in WILDLANDS via deze link.