Nieuwe apen voor Apenruïne gearriveerd

Gouden leeuwaapjes, keizertamarins en witgezichtsaki’s; dat zijn de drie apensoorten voor het entreeplein in WILDLANDS! De apen zijn vanaf het najaar in de Apenruïne te zien die nu gebouwd wordt. 

Natuurlijk moet je deze diersoorten ook ‘aanschaffen’: je koopt ze niet even via marktplaats, maar stemt af met de coördinator van het fokprogramma van de diersoort binnen de EAZA, de overkoepelende organisatie voor Europese geaccrediteerde dierentuinen. Een EAZA-lid moet aan strenge eisen voldoen, onder meer op het gebied van dierenwelzijn. Veel diersoorten in Europese dierenparken zijn onderdeel van een door EAZA ontwikkeld fokprogramma: een EEP. Hierdoor wordt er voor gezorgd dat de dierentuinpopulaties genetisch gezond blijven. Deze dieren kunnen dan ook fungeren als ‘reserve’ voor in het wild met uitsterven bedreigde diersoorten en -populaties.

Vanuit Franse en Zwitserse parken werden er voor WILDLANDS gouden leeuwaapjes, keizertamarins en witgezichtsaki’s gevonden en een groot deel daarvan is inmiddels al achter de schermen in Emmen aan het wennen! De vrouwelijke witgezichtsaki en de gouden leeuwaapjes kwamen tegelijkertijd aan; zij kunnen elkaar horen, ruiken en zien, maar nog niet bij elkaar komen. Vorige week zijn de keizertamarins vanuit Tierpark Bern (Zwitserland) gearriveerd en deze groep zit ook achter de schermen. Omdat deze ‘snorremansen’ elkaar allemaal al kennen, waren ze meteen al een stuk meer op hun gemak bij aankomst. 

De komende maand zal er nog hard aan de thematisering van het apenverblijf gewerkt moeten worden. Zodra de ruimte achter de schermen in het nieuwe deel klaar is, kunnen alle apen daar tegelijk heen om te wennen. Zij zullen ook gezamenlijk in de Apenruïne op het buitenterrein geïntroduceerd worden. Wil je meer weten over de verschillende nieuwe apensoorten? Lees dan verder:

Meer informatie over de nieuwe apensoorten

Wil je weten hoe de Apenruïne er straks uit komt te zien? Doe dan onze tijdelijke VR Experience op het entreeplein!