Nieuwe leeuwenman voor WILDLANDS

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft weer een leeuwenman in de groep. Deze 12-jarige leeuw, met de naam Jafar, is afkomstig uit een safaripark uit het Franse Sigean. Hij is de opvolger van Dudley, die eind maart overleden is.

Op dit moment heeft WILDLANDS een leeuwentroep van vier vrouwen en één man. Bekijk hier de uitleg van dierverzorgster Zoë Slaat over de aankomst van Jafar en waarom hij nu nog achter de schermen zit en niet te zien is voor bezoekers (tekst loopt door onder de video):


Voordat er een nieuwe man bij de overgebleven leeuwinnen kon komen, moest WILDLANDS eerst zeker weten dat er niet een vrouwtje drachtig was en er nakomelingen van de oude leeuwenman geboren gingen worden. Er waren namelijk begin dit jaar nog wel dekkingen gezien en een nieuwe leeuwenman zou de jongen van een andere leeuw waarschijnlijk iets aandoen, om de moederleeuw voor zichzelf te claimen. Maar dit bleek niet het geval te zijn en dus kon er een oproep naar de beheerder van het leeuwen EEP (fokprogrammabeheerder/ stamboekhouder van de soort). Uiteindelijk bleek Jafar een goede genetische match met onze dames!

Het transport verliep goed en de leeuw voelt zich achter de schermen van het park al thuis. Vrij snel liet hij zijn mannenbrul horen, in een poging de dames voor zich te winnen. Hij maakt nu stapsgewijs kennis met de leeuwinnen. Zij hebben in/uit, dat wil zeggen dat zij zelf mogen weten of ze op de Leeuwenberg zijn of binnen in de paddock met hun ‘nieuwe vlam’ aan de andere kant van het hek. Inmiddels hebben alle vier de leeuwinnen wel in de paddock naar de man kunnen kijken en is er al flink tegen elkaar gebruld. Nog wel veilig met het hekwerk ertussen! 

Omdat niet te voorspellen is hoe snel deze introductie gaat verlopen, kunnen we dus ook niet zeggen wanneer hij te zien zal zijn voor de schermen.

Meer over leeuwen