Olifant Mingalar Oo viert 30e verjaardag in WILDLANDS

Op 1 maart 1992 vond er een bijzondere gebeurtenis plaats in Emmen: in het dierenpark werd voor het allereerst een olifant geboren. Een gezonde dame die de toepasselijke naam ‘De Eerste’ kreeg, oftewel in het Birmees ‘Mingalar Oo’. 

Deze prachtige dame groeide op tot de matriarch (leidster) van de Emmense olifantenkudde en is inmiddels moeder van Myo Set Kaung, Yoe Ma, Swe Myar, Radza Junior, Mauk en de jongste telg Ka Yan (allen zoons). Zelf is ze de dochter van Htoo Kin Aye en Nang Theing. 

Mingalar Oo 30 jaar

Mingalar geboren 1992Op dinsdag 1 maart 2022 viert Mingalar Oo haar 30e verjaardag! En hoewel haar dat zelf niet heel erg veel zegt, wil WILDLANDS hier wel graag bij stil staan. Want zij is niet alleen de eerste olifant die in Emmen is geboren, Mingalar Oo werd als tweede olifant ooit in een Nederlandse dierentuin geboren en zij is de oudste olifant in Nederland die ook nog woont in haar geboorteplaats! Dat is uniek. Natuurlijk is er in de afgelopen 30 jaar ontzettend veel veranderd bij de Aziatische olifanten in het park. Het werken met deze dieren, de samenstelling van de kudde, de verhuizing van het (Noorder)Dierenpark Emmen naar WILDLANDS... Genoeg om op terug te kijken! 

Heb jij een mooie foto voor de collage van Mingalar Oo?

Deze 30e verjaardag van Mingalar Oo willen we vieren met foto’s van haar van de afgelopen drie decennia. Dus heb jij een mooie foto of krantenartikel van deze eerstgeboren olifant in Emmen? Breng deze dan op dinsdag 1 maart aanstaande langs in WILDLANDS: we verzamelen alle ingebrachte foto’s op het terras van Rimbula Restaurant, bij de souvenirshop. Daar plakken we de etalage vol met de afbeeldingen van de jarige! 

Ben jij niet in de gelegenheid om dinsdag 1 maart je foto persoonlijk langs te brengen, maar wil je wel helpen aan de collage? Stuur deze dan vóór zondag 27 februari 20.00 uur in via een email aan communicatie@wildlands.nl onder vermelding van Mingalar Oo 30 jaar.