Slingeraap geboren in WILDLANDS

Op zaterdag 15 juli 2023 is er in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een gezond bruinkopslingeraapje geboren. De 13-jarige moeder Kelsey is al ervaren en goed beschermend over dit jong. Haar dochter Luna van 5 jaar oud leeft ook in deze groep en is volgens de verzorgers een 'ondeugend ding'. Of deze baby een jongen of een meisje is, is nog niet bekend en ook lastig te zien bij slingerapen.

Het gaat zo goed met moeder en kind, dat zij zaterdag direct met de rest van de groep mee naar het buitenverblijf op de Slingerapeneilanden in Rimbula zijn gegaan.

Heel veel baby-slingerapen zul je niet zien in Rimbula, want een vrouwtje krijgt slechts één keer in de drie tot vier jaar een jong. Slingerapen zijn ongeveer 8 maanden drachtig. Het jong zal de komende tijd nog stevig op de buik van moeder Kelsey zitten. Een slingeraap is zelfstandig als hij zo’n anderhalf jaar is. Tegen het vijfde levensjaar is hij geslachtsrijp. Slingerapen zijn echte groepsdieren. De mannetjes vormen de harde kern. De vrouwtjes verlaten de groep als ze geslachsrijp zijn.

Meer lezen over slingerapen? Klik hier