Welpen naar buiten in WILDLANDS

Zaterdag 30 maart mochten de twee leeuwenwelpen Zuna en Kimani in WILDLANDS voor het allereerst naar buiten. De Kinderraad van Advies en zo’n 700 abonnementhouders van het park kwamen kijken hoe de welpen hun eerste stappen zetten op de Leeuwenberg.

Toen de schuif open ging stormden de volwassen leeuwen naar buiten en bleven de welpen nog even achter de schermen. Maar al gauw ging moederleeuw Tia terug om haar twee dochters te halen. Eerst leken ze die grote ruimte en het publiek wat spannend te vinden, maar de welpen blijken erg nieuwsgierig! Want al snel gingen ze op onderzoek uit onder toeziend oog van moeder en de rest van de troep. De Kinderraad van Advies had een ere-plek langs het leeuwenverblijf, want zij hebben namelijk de naam van welp Kimani gekozen. De andere naam, Zuna, is gekozen middels een poll op Facebook door de volgers van WILDLANDS.

De groep leeuwen in WILDLANDS bestaat op dit moment uit één volwassen man, vier volwassen vrouwen en de twee welpen. Zuna en Kimani werden eind januari in de kraamkamer achter de schermen geboren. De eerste weken na de geboorte zijn welpen nog kwetsbaar en afhankelijk van hun moeder die zich daarom afzonderde op een veilige plaats. Via www.wildlands.nl/leeuwenwelpen waren de jongen al die tijd te volgen via een livestream. En dat deden heel veel mensen! De afgelopen weken werd het leeuwenverblijf al voorbereid op de komst van de twee kleintjes: zo zijn er bijvoorbeeld extra klimtakken half in het water/ half op de kant geplaatst. Mocht er een welp in het water terechtkomen, dan kan zij er via deze takken en hulp van moederleeuw uitklimmen!