Wereld neushoorn dag 2023

22 september is Wereld Neushoorn Dag en dat betekent dat de Stichting WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds vandaag precies drie jaar lang met de organisatie Save the Rhino International samenwerkt voor het beschermen van deze dieren.

Het WNEF geeft financiële steun aan uMkhuze Game Reserve in Zuid-Afrika. Ondanks de hoge druk qua stroperij en meerdere ‘pogingen’ zijn er daar dankzij deze ondersteuning, al die tijd geen neushoorns meer gestroopt! Jon Taylor van Save the Rhino International kwam tijdens zijn werkbezoek in Nederland langs om met eigen ogen te zien hoe #WILDLANDS de boodschap over stroperij brengt en wat onze gasten kunnen doen om te helpen.

(tekst loopt door onder het filmpje)

 

Het is algemeen bekend dat het erg slecht gaat met neushoorns in het wild. Save the Rhino International is een organisatie die zich vooral richt op het tegengaan van stroperij en de bescherming van alle vijf neushoornsoorten, waaronder de ernstig bedreigde zwarte neushoorn. Het WNEF schenkt geld aan uMkhuze Game Reserve in Zuid-Afrika, die de organisatie gaat gebruiken voor de aanschaf van materiaal ter ondersteuning van natuurbescherming, zoals verrekijkers.

Eduard Goosen, de Conservation Manager van het uMkhuze Game Reserve is ontzettend dankbaar voor deze hulp van WILDLANDS: “Ik denk niet dat jullie de waarde van deze donatie voor ons als organisatie volledig kunnen begrijpen. De aanschaf van een klein hulpstuk, zoals een verrekijker, helpt niet alleen bij de bescherming van neushoorns, maar zal grote impact hebben op de algehele natuurbescherming. Dank jullie wel!”

Inmiddels zijn de financiën van het WNEF al goed gebruikt. De hangar voor het surveillancevliegtuig is klaar, diverse materialen (zoals verrekijkers en drones) worden inmiddels gebruikt door de rangers.

Lees verder via deze link of doneer direct via deze link