Adopteer een dier in WILDLANDS

In 2020 was het mogelijk een dier in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen voor een jaar te adopteren. WILDLANDS had daarvoor verschillende bedreigde dieren uit het park geselecteerd. Er waren drie adoptiepakketten in verschillende prijsklassen samengesteld. Een deel van de opbrengst van de adoptie is besteedt aan de dieren in WILDLANDS zelf, voor onderhoud en bouw van dierverblijven, voedselverrijking en educatie. Daarnaast zijn deze gelden gebruikt om de goede doelen te ondersteunen die ervoor zorgen dat één van de belangrijke pijlers van het park (behoud van de natuur) sneller verwezenlijkt wordt. 50% van het bedrag gaat naar duurzame projecten gericht op de bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF). De goede doelen die het WNEF ten tijde van de campagne steunde waren Save the Rhino, Polar Bears International en Proyecto Washu. 

Door de coronacrisis had WILDLANDS een moeilijk jaar. Trouwe fans en abonnementhouders vroegen regelmatig hoe ze het park financieel een duwtje in de rug konden geven. Deze actie maakte dat op een sympathieke en laagdrempelige manier mogelijk. Het eerste adoptiecertificaat reikte WILDLANDS-directeur Erik van Engelen uit aan wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen. De gemeenteraad van Emmen bracht het idee voor adoptie onder de aandacht bij het park en wethouder Otter adopteerde als allereerste een dwergotter.

Voor de adoptiecampagne werden drie bekende Drenten het gezicht voor één van de drie goede doelen. Gedeputeerde Cees Bijl, 3FM radio-dj Jorien Renkema en FC Emmen-speler Keziah Veendorp presenteren de slogan ‘zet ‘m op voor Mien Maot’, met een knipoog naar de Drentse afkomst.