Webshop Tickets & reserveren

Lange nek

Je kunt ze niet missen in Serenga: de giraffen. Het zijn de hoogste landdieren, met een lange nek en lange poten. Met gemak kunnen ze vanaf de grond door een raam kijken op de tweede verdieping. En hun opvallende patroon? Dat is de perfecte camouflage tussen de schaduwen van bladeren en bomen. En terwijl andere grazers gras en kleine planten eten, hebben giraffen de hoge takken met sappige bladeren helemaal voor zichzelf. Andere savannedieren grazen graag in de buurt van de giraffe. Met hun goede ogen en hoge uitkijkpost, zien zij vaak als eerst gevaar aankomen. Wanneer een giraffe wegrent, rennen zij ook weg. En als het moet, verdedigen giraffen zichzelf met een dodelijke trap.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Giraffa camelopardalis
  • Status in het wild: bedreigd

Voedsel

Bladeren en takken

Kenmerken

  • Leeftijd: 25 jaar
  • Gewicht: 600 - 1200 kilo
  • Lengte: 4,5 - 6 meter

Hoog hapje

Er zijn veel bladeren nodig om zo'n groot dier van brandstof te voorzien. Giraffen eten dan ook het grootste deel van de dag. Ze gebruiken hun lange tong om rond doornen naar hun favoriete acaciabladeren te reiken. Deze bladeren bevatten veel water, dus giraffen hoeven niet vaak te drinken. Als ze wel dorst krijgen, moeten giraffen een heel eind bukken om te drinken uit een meer of beek. Als ze voorovergebogen zijn, is het gemakkelijker voor een roofdier, zoals een krokodil, om de giraf te pakken. Giraffen gaan dus altijd samen naar een drinkplaats en kijken om de beurt naar roofdieren.

Meer informatie over giraffen

Wist je dat je dit dier in WILDLANDS ook kan adopteren? Met jouw adoptie draag je een steentje bij aan de dieren in WILDLANDS. Daarnaast gaat 50% van het bedrag naar duurzame projecten gericht op bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF)

Meer informatie over adoptie  Adopteer direct

Vandaag in Serenga