Webshop Tickets & reserveren

Wist je dat je dit dier in WILDLANDS ook kan adopteren? Met jouw adoptie draag je een steentje bij aan de dieren in WILDLANDS. Daarnaast gaat 50% van het bedrag naar duurzame projecten gericht op bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF)

Meer informatie over adoptie  Adopteer direct

FingerspitzengefĆ¼hl

In Jungola kun je de speelse dwergotters bewonderen. Hun slanke, gestroomlijnde lichamen zijn perfect om te duiken en zwemmen. Otters hebben ook lange staarten om ze door het water voort te stuwen, terwijl hun achterpoten fungeren als roeren om te sturen. Dwergotters hebben ook zwemvliezen en ze kunnen hun oren en neus afsluiten als ze onder water zwemmen. Otters eten zelden vis. Met hun gevoelige voorpoten wroeten ze in de modder naar krabben, kreeften en schelpdieren. Kwestie van het juiste fingerspitzengefĆ¼hl!

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Aonyx cinerea
  • Status in het wild: kwetsbaar

Voedsel

krabben, kreeften en schelpdieren

Kenmerken

  • Leeftijd: 15 jaar
  • Grootte: 55 centimeter
  • Gewicht: 3 kilo

Luchtbelletjes

Is het je ooit opgevallen dat wanneer otters uit het water komen, hun buitenste vacht aan elkaar kleeft in natte punten, terwijl de vacht eronder nog steeds droog lijkt? Dat komt omdat otters twee lagen vacht hebben: een dichte ondervacht die lucht vasthoudt en een toplaag van lange, waterdichte haren. Het is belangrijk om hun vacht in goede conditie te houden, dus otters besteden veel tijd aan het verzorgen. Aan luchtbelletjes in het water zie je dat er een otter aan het duiken is. Die belletjes komen uit hun dichte ondervacht. Door de druk van het water wordt de lucht eruit geperst en zie je belletjes.

Meer informatie over dwergotters

Vandaag in Jungola