Tickets bestellen

Onverwacht snel

Onverstoorbaar glijden de groene zeeschildpadden door het water langs scholen tropische vissen, zo nu en dan kauwend op een hapje andijvie. Het zijn fantastische zwemmers. Ze kunnen enorme afstanden afleggen en behoren tot de snelste reptielen op aarde. Als het moet, spurt de groene zeeschildpad er met een snelheid van 30 kilometer per uur vandoor. Geef het maar toe: dat had je niet verwacht!

Leefomgeving

Ondiepe zeeën en koraalriffen in tropische oceanen

Gewicht

  • 180 kilo

Leeftijd

  • 80 jaar

Wist je dat?

Als je hoort wat de andere naam voor deze zeeschildpad is, kun je misschien wel raden waarom deze soort zeldzaam geworden is. Die andere naam is namelijk soepschildpad… De internationale handel in schildpadsoep is tegenwoordig gelukkig verboden.

Eieren in het zand

Als groene zeeschildpadden een jaar of vijftien zijn, zoeken ze een strand op om zich voort te planten. Mannetjes zeeschildpadden komen nooit aan land. Vrouwtjes graven diepe kuilen op het strand waar ze zo’n 100 eieren in leggen. Als de schildpadjes uit het ei komen, racen ze voor hun leven naar de zee. De meesten van hen worden onderweg opgegeten door roofvogels. Gelukkig zijn ze met zovelen!

Vandaag in WILDLANDS

Trek of dorst gekregen?

Midden in Animazia vind je Animazia Plaza.