Welkom in
Jungola

Bepaal zelf hoe je deze mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren en spannende avonturen gaat ontdekken. Hoog in de lucht, via torens, touwbruggen en – wie weet! – een onverwachte ontmoeting met een gibbon. Stap in de boatride over de Rimbula River en komt heel dicht langs acrobatische slingerapen en imposante olifanten. Of loop gewoon met je twee benen op het pad door het oerwoud. Je tocht brengt je via de Olifantenvallei aan de rivierbedding naar de overwoekerde Vlindertempel aan de rand van Jungola. Pas op dat je niet verdwaalt in het Bamboedoolhof en …. houd je hoofd koel op het Koppensnellerspad. Jungola. Een expeditie vol verrassingen!

Start je reis

Rimbula River

Maak een boottocht over Rimbula River en ontdek de dieren van dichtbij! Vaar langs de oevers van het groene oerwoud, tussen de eilanden van de slingerapen door, vlak langs ringstaartmaki’s en olifanten en door een grot met een geheim. Waarschuwing!! Er is een kans dat je het niet droog houdt. De olifanten zijn ook gek op water en trekken zich niets aan van de bootreizigers.

Rimbula River

Jungle Trail

Ontdek Jungola hoog boven de grond! Via de touwladder klim je omhoog, over wiebelige hangbruggen naar de verlaten hutten van de Amalaya-stam. Hier zit je onder het bladerdak van het oerwoud. Kijk om je heen! Beneden spot je apen, olifanten en de kronkelige Rimbula River. Verderop vogels in de Birdy Bush. En als je mazzel hebt, sta je oog in oog met een gibbon. Jungle Trail. Alleen voor avonturiers.

Jungle Trail

Olifantenvallei

Hier kom je dicht bij de olifanten, misschien wel dichter bij dan je had gedacht. Je pad voert langs de rivierbedding waar de kudde rustig z´n gang gaat. Bij de manden-oversteek laat je je spierballen rollen om naar de overkant van het water te komen. Let op! Olifanten zijn nieuwsgierig en gek op zwemmen. Een nieuwsgierig exemplaar kán even komen buurten als je aan het zwoegen bent...

Olifantenvallei

Vlindertempel

In de dichtbegroeide Vlindertempel heerst een mysterieuze sfeer. Overal om je heen kleuren, geuren en geluiden. Vlinders vliegen om je heen, tussen de groene planten door. Tijd voor een time out. Volg de route omhoog, door de oude tempelresten, over de krakkemikkige oude touwbrug, langs het domein van de Chinese alligator. Misschien kun je hem nog even diep in z´n ogen kijken.

Vlindertempel

Bamboe Doolhof

Meestal is het niet zo grappig als je de weg kwijt bent, maar in het groene Bamboe Doolhof is het nou juist precies de bedoeling! Laat je verrassen door de gangen en zijwegen en probeer de uitgang te vinden.

Bamboe Doolhof

Olifantendouche

Olifanten zijn dol op water. Spelen, zwemmen, een bommetje of rustig badderen, ze zijn altijd in voor waterpret. Dus als je op je jungletocht een in elkaar geknutselde waterpomp aan de rivier ziet staan, geef er dan even een flinke zwengel aan. Dan bezorg je de olifanten namelijk een verkoelende douche. Alvast bedankt!

Olifantendouche

Jungletheater

Vogelkenner Jim stortte met zijn vliegtuig neer in de jungle. Hij weet te overleven en leert van alles over de natuur om hem heen. In het Jungletheater vertelt hij hier spannende verhalen over. Natuurlijk neemt hij ook dieren mee naar de show, zoals de prachtige koningspython.

Jungletheater

Alligator Trail

Volg de Alligator Trail door de Vlindertempel en ontdek de Chinese alligator. Verstopt hij zich ergens tussen de oude tempelresten, dan moet je wat beter je best doen om hem te zien. Beneden in de tempel voert de Trail je langs de waterpoel. Vergeet niet te kijken of je de alligator onder water ziet. Hij is een heel goede zwemmer!

Alligator Trail

Mini Jungle Trail

Ben je nog nèt te klein voor de Jungle Trail? Helemaal niet erg, want speciaal voor de jonge avonturiers is er de Mini Jungle Trail. Een beetje dichter bij de grond, maar ook hier klim je op touwladders en moet je overeind blijven op wiebelige hangbruggen. Grote mensen moeten maar even wachten tot je klaar bent. Dat kan prima op de pleisterplaats van het restaurant naast de Mini Jungle Trail.

Mini Jungle Trail

Otterbeek

Bij de bron van Rimbula River leven de speelse dwergotters. Als je op de brug staat, zie je ze soepeltjes onder je door glijden. Het zijn fantastische zwemmers! Otters eten zelden vis. Met hun gevoelige voorpoten wroeten ze in de modder naar krabben, kreeften en schelpdieren. Kwestie van het juiste fingerspitzengefühl!

Otterbeek

Gibboneiland

Op hun eigen eiland in de Rimbula River zweven de withandgibbons door de lucht. Door hun opvallende gezang hoor je ze vaak eerder dan dat je ze ziet. Relaxed hangend aan één arm bekijken ze wat er om hen heen gebeurt, bijvoorbeeld bij de olifanten aan de overkant. Verken je Rimbula via de Mega Jungle Trail, schrik dan niet als je ineens oog in oog staat met een gibbon. Gewoon even knipogen.

Gibboneiland

Slingerapeneiland

De boottocht over Rimbula River voert je tussen de eilanden van de slingerapen door. Sta niet gek te kijken als er ineens één zo’n turnkampioen over je hoofd van het ene naar het andere eiland zweeft! Ze doen hun naam eer aan, want ze bewegen zich net zo makkelijk hoog in de tropische beplanting als beneden op de grond.

Slingerapeneiland

Birdy Bush

In Birdy Bush leven allerlei prachtige vogels, felgekleurd en luidruchtig, maar ook piepklein en onopvallend. Met exotische namen als lori van de blauwe bergen, roelroel, Victoria kroonduif en rijstvogel. Als je tijd hebt, mag je de lori’s blij maken met een lekker hapje. Tip voor vogelspotters: pak de Mega Jungle Trail en bekijk de bewoners van Birdy Bush vanuit de lucht. En wie weet spot je de vleerhonden ook wel!

Birdy Bush

Makiwoud

Het pad door Rimbula voert dwars door het Makiwoud. De zwart-witte staarten van de ringstaartmaki´s vallen direct op in het groen. Grote kans dat ze jou eens even van heel dichtbij willen bekijken (wat voor vreemde aap is dit?!). Tenzij ze lekker met z’n allen aan het chillen zijn, op de grond of hoog op een brede boomtak in de lucht. Dan trekken ze zich niets van je aan.

Makiwoud

Koppensnellerspad

Het dichtbegroeide pad, met langs de rand bleke, ronde stenen, slingert de heuvel op naar een strohut. Binnen is het donker, er borrelt iets op het vuur, in het midden staat een imposante zetel, verderop in de hut een muur van diezelfde bleke stenen. Of… zijn het geen stenen?

Koppensnellerspad

Dieren in Jungola

Proviand & Souvenirs

Tickets bestellen